Sata sanaa: Papinkatu

Taustaa: Asuin Tampereella ensimmäisen kerran vuosina 1999–2010. Hiljattain tein kävelykierroksen, jonka aikana kävin jokaisessa entisessä kotiosoitteessani tässä kaupungissa, yhteensä seitsemässä paikassa. Ovikelloja en soitellut, viivähdin vain tuokion pihassa, kirjoitin ajatuksia ja havaintoja muistikirjaani. Olen tiivistänyt tuokiot sataan sanaan per osoite.

 

1. Papinkatu

IMG_3272

Vuokrasimme kimppakämppäkolmiomme osin kalustettuna, ja lopputuloksesta tuli yhdistelmä hippiä ja hillittyä. Teimme sohvapöydän isosta pahvilaatikosta, jonka päälle heitimme sinisen kankaan. Tupareissa sekoitimme boolin kaapista löytämäämme Arabian sinivalkoiseen liemikulhoon. Hylkäsin sängyn, nukuin patjalla lattialla.

Vastapäisessä asunnossa asui eläkeikäinen mies, joka toisinaan yritti jututtaa meitä rappukäytävässä. Hänessä oli jotain outoa, vähän limaista. Ehdotteliko hän mökkireissua?

Katselen taloa, nyt jo vieraaksi unohtunutta. Etupihalla on vain parkkipaikkoja ja roskakatos, takapihalla uutta nurmikkoa ja muutama puu. Istun entisen kotini parvekkeen alapuolella. Oliko pergola olemassa jo silloin? En muista maisemaa, ehkä katselin silloin muita asioita, en ulos.

Tästä osoitteesta aloin hahmottaa Tamperetta, uutta kotikaupunkiani. Itsenäistymisen kaupunkia.

6 vastausta artikkeliin “Sata sanaa: Papinkatu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s