Iso käsi Ellalle

Kun ihastuu, tutustuu ja rakastuu toiseen ihmiseen, ei saa vain yhtä uutta ihmistä elämäänsä. Saa monta. Rakastetun perhe, ystävät, tuttavat tulevat enemmän tai vähemmän osaksi omaakin elämänpiiriä. Edellinen parisuhteeni toi luokseni lukuisia upeita tyyppejä – myös kaksi ihanaa nuorta naista, rakastettuni tyttäret. Koska ikäeroa minun ja tytärten välillä oli vain kymmenisen vuotta, saimme useasti huumoria irti siitä, että olin äitipuoli. Tai tietenkin paha äitipuoli, koska sellaisiahan ne saduissakin tuppaavat olemaan. En kuitenkaan koskaan tainnut tarjota tytöille omenaruokia, vaikka monesti uhkailin niin tekeväni.

En ole äiti enkä haaveile omista lapsista, lapsettomuus on valintani. Mutta nämä tytärpuolet ovat valtavan hieno lahja. Ruotsin kielessä puhutaan bonuslapsista (bonusbarn), mikä kuvaa suomen lapsipuolta paremmin sitä, miltä minusta tuntuu. Ei puolikkaita vaan mahtavia bonuksia! Sanon usein, että olen voittanut tytärpuolilotossa, kun olen saanut tutustua näihin lahjakkaisiin, älykkäisiin, hauskoihin, tunteviin, lumoaviin naisiin. Ja vaikka parisuhde päättyi, en osaa laittaa ex-sanaa näiden tyttärien kohdalle. (Olenko minä nyt ex-äitipuoli? Paha exavoäitipuoli? Ex-paha avoäiti? Uusperhesanasto ei riitä kaikkiin tilanteisiin!)

Mutta nyt toiselle näistä ihanista tytärpuolista on tapahtunut jotain sellaista, johon käsityskykyni ei vieläkään tahdo venyä. Ella Jäppinen, 25-vuotias laulaja, muusikko, näyttelijä ja tanssija, sai huhtikuussa ei yhden vaan kolme aivoinfarktia, joiden vuoksi naisen vasen puoli halvaantui. Kiitos viisaiden ystävien, Ella kiidätettiin sairaalaan, jossa toipuminen on alkanut. Ennuste on hyvä, mutta edessä on vuosien kuntoutus. Se vaatii aikaa, jaksamista – ja rahaa.

Tämän vuoksi Ellan ystävät ovat ryhtyneet toimeen. Iso käsi Ellalle -hankkeella kerätään varoja Ellan kuntoutusta varten.

IMG_0155

Iso käsi Ellalle -keräyksen avajaiskonsertti järjestetään Kulttuuriareena Gloriassa sunnuntaina 14.6. klo 17. Esiintymässä on joukko muusikoita, näyttelijöitä ja tanssijoita, jotka haluavat auttaa. Konsertin juontaa Marco Bjurström. Konserttiin on vapaa pääsy, ja siellä annetaan myös tietoa siitä, miten Ellaa voi tukea. Kaikki konsertin tuotto (keräyslippaat, kahvilan myynti, muu myynti, esim. levyt) menee Ellan hyväksi. Konsertissa kerrotaan myös tilinumero, jonne voi lahjoituksensa laittaa. Keräys on jo nyt saanut paljon huomiota (Iltalehden juttuun tästä), mutta sanaa saa ja täytyy edelleen viedä eteenpäin.

Iso käsi Ellalle löytyy myös facebookista ja Twitteristä ja Instagramista, hashtagina on #IsoKäsiEllalle.

Aivoinfarktin oireiden tunnistamisen voi oppia mm. näiden ohjeiden avulla. Jonkun elämä voi olla kiinni tästä tiedosta.

Voimaa ja rakkautta, ihmiset. Toivottavasti tapaamme sunnutaina Gloriassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s