Aiheeseen orientoituminen – kun Hesarikin muistuttelee

Olettehan huomanneet Naisten ketju -sivun blogissa? Lisäsin sen pari kuukautta sitten, kun halusin koota kirjoitusprojektin perustiedot yhteen, helposti löydettävään paikkaan. Vähän aikaa sitten päätin jatkaa osallistumisaikaa parilla viikolla, toivon saavani äiti-tytär-tarinoita toukokuun puoliväliin mennessä.

Havahduin äskettäin siihen, että huhtikuukin viipottaa jo kohti loppupuoltaan. Kevät on pitkällä, leskenlehtiä puskee pientareiden varsille, takapihan pihlajan silmut ovat puhkeamaisillaan. Taivaan sinessä on kesän sävyjä.

Aloitan neljän kuukauden apurahakauteni toukokuussa, ja kuin muistutuksena siitä Helsingin Sanomat julkaisi tänään artikkelin tabuaiheesta – siitä, kun lastenhankinta kaduttaa. Tämähän liittyy suoraan kirjoitusaiheeseeni! Osaan jo enteillä myrskyisää, mustavalkoista ja syyllistävää nettikeskustelua, enkä ole vielä päättänyt, jaksanko seurata sellaista. Mutta Naisten ketju -näytelmässä haluan kuulla myös tabupuolia, ja tämä artikkeli on varmasti osa aineistoa, jota luen kirjoittamiseni ohella. Äitiys ja vanhemmuus ovat niin latautuneita asioita, että kiihkoton keskustelu tuntuu välillä mahdottomuudelta.

Olen jo nyt saanut avoimia, erilaisia, monipuolisia, pohdiskelevia ja toteavia tekstejä eri-ikäisiltä naisilta eri puolilta Suomea. Äidit ja tyttäret herättävät aina keskustelua, kun mainitsenkin aiheestani. Tähän aiheeseen on mielenkiintoista sukeltaa, tutkia sitä eri puolilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s