Teekalenteri, 22. päivä

Tulkoon valkeus! Pidentyköön päivä!

Tänään nautin aamuteeni toisin kuin yleensä. Huomasin viikonloppuna, että Hyvinvointikeskus Onnimanni järjestää talvipäivänseisauksena aamusadhanan. En ollut koskaan aikaisemmin käynyt kundaliinijoogassa enkä siis myöskään aamusadhanassa, mutta nyt päätin lähteä. Miksipä ei juhlia valon lisääntymistä joogan ja meditaation avulla? Aamusadhanan aloitusajaksi merkattu kello 5 tosin aiheutti pientä kauhistusta, minä kun en ole heitä, jotka luontaisesti heräävät noihin aikoihin. Pikemminkin saisin helposti venytettyä nukkumaanmenoajakseni tuon aamuviiden…

Mutta niin vain pakkasin laukkuuni vesipullon, joogamaton ja vähän hedelmiä ja lähdin aamutuimaan kohti Onnimannia. Hiljaista oli kaupungilla, näin lehdenjakajan ja kaksi liikkuvaa autoa.

Saliin kokoontui lopulta yli kymmenen joogia, ja yhdessä lauloimme mantroja ja teimme sydänkeskusta avaavan kriyan. Aamusadhanalla on tarkka muoto, jossa tietyt mantrat ja laulut seuraavat aina toisiaan. Asanaharjoitus voi vaihdella. En tiennyt, että kundaliinijoogassa on tapana pukeutua valkoiseen, mutta kuin sattumalta olin pukenut ylleni valkoisen puuvillaneuleen.

Menetin ihanasti ajantajuni, ja kahden ja puolen tunnin mittainen sadhana kului hämmästyttävän nopeasti. Lopetettuamme nautimme teetä (Yogi-teetäpä tietenkin), hedelmiä ja pähkinöitä pieneksi aamiaiseksi. Kun kävelin takaisin kotiin puoli yhdeksän maissa, kaupunki oli jo herännyt, aurinko sen sijaan oli vielä piilossa. Olo oli hyvä ja herkkä, ja lauloin mielessäni Sydämeeni joulun teen -laulua.

IMG_4473

Kuva on eiliseltä, mutta valoilmiö toistui tänäänkin. Aurinko! Mikä ihana taivaankappale! Valo!

Kotona keitin toisen kupposen teetä ja luin lehden, mutta sen jälkeen aikainen herätys alkoi vaatia vastapainoa. Parin tunnin aamupäivätirsat vapaapäivänä, mikä ihana asia.

Kundaliinijoogasta voi lukea lisää esimerkiksi täältä tai täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s