Teekalenteri, 17. päivä

Olen ollut kiltti, sillä postiluukusta kolahti joulutervehdys Lahden Runomaratonilta. Runomaraton järjestää säännöllisesti kirjoituskilpailuja, ja tänä vuonna teemana oli Makuja ja nautintoja. Sadoista runoista murto-osa koottiin Sokeria viinissä -kokoelmaksi, jonka nyt sain joululukemisekseni. Kiitos!

Yhteistyöni Lahden Runomaratonin kanssa alkoi läänintaiteilija-aikanani, ja mikä ilo, että yhteys toimii edelleen. Juonsin elokuisen Runomaratonin Lahden satama-alueella, ja täytyy sanoa, että ruoka on vallan herkullinen teema myös kirjallisuudessa. Ja herkullinen on kirjakin. Supermakean nimen vastapainoksi kirjan ulkomuoto on tummanpuhuva. Kuva ei tee oikeutta sille, miten kiiltävä ja matta vuorottelevat, miltä kansi tuntuu sormenpäissä, miten valo osuu kirjaimiin.

IMG_4456

Mutta kuten arvata saattaa, tutkin heti kokoelmaa teerunojen toivossa. Kahvi ja viini taitavat saada enemmän huomiota, mutta kyllä kirjoittajat ovat ymmärtäneet teenkin päälle. Sitä paitsi suomenkielisten runojen jaetulle ensimmäiselle palkinnolle on päässyt Kerttu Piirto, ja hänen runonsa nimi on Oodi vihreälle teelle ja pehkotukkaiselle matemaatikolle. Pidän runosta vähintään yhtä paljon kuin sen nimestä. Ja vihreästä teestä.

En siteeraa vaan kehotan hankkimaan kirjan (ei, minua ei pyydetty markkinoimaan enkä saa senttiäkään tästä mainoksesta). Ostamaan omaksi, lainaamaan kirjastosta, lukemaan kaverin kappaletta. Ja sen jälkeen kirjoittamaan oman runon teestä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s