Teekalenteri, 13. ja 14. päivä

Oho, hupsis, aarhg ja anteeksi!

Eilen oli sen verran tärkeitä vieraita, että blogin päivittäminen unohtui tyystin. Yksivuotias veljenpoikani tuli vanhempiensa kanssa kyläilemään, ja noin harvinaisten ja odotettujen vieraiden seurassa bloggaaminen ei ole ajatuksista ensimmäinen. Pikkumies näytti olemisen mallia hymyilemällä ja innostumalla suunnilleen kaikesta. Pahan mielen puuskat kestivät vain vähän aikaa, koska pian mieleen tuli taas jotain, joka sai nauramaan. Energiaa kaverilla enemmän kuin meissä aikuisissa yhteensä, mikä viimeistään nukkumaanmenon hetkellä tuli todistettua…

Mutta koska eilinen teekalenteripostaus jäi väliin, yhdistetään se tämänpäiväiseen. Ei se niin vakavaa ole, eihän?

Tänään olen muistellut kolmen vuoden takaista matkaa Edinburghin kansainvälisille kirjailijafestivaaleille. Mainioon matkaseurueeseemme kuului joukko suomalaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita sekä minä ja silloinen Hämeen taidetoimikunnan pääsihteeri Saara. Saara on myös intohimoinen teeihminen, joten ei ihme, että aamiaispaikaksemme sovittiin hurmaava paikka nimeltä Eteaket.

CIMG3575

Matka oli muutoinkin mitä parhain, mutta teekalenterissa on tietenkin mainittava, miten ihanaa oli saada teetä joka paikassa. Kävimme kustantamoissa ja kirja-alan muiden toimijoiden luona – ja aina tarjolla oli teetä, jo pannussa odottamassa. Silloin nautin vielä mustan teeni maidon kera, ja skotit ymmärsivät tätä tapaa erinomaisesti. Maitokannu oli aina valmiina!

CIMG3576

CIMG3574

Jostain syystä emme lopulta nauttineen perinteistä kello viiden teetä Eteaketissa emmekä missään muuallakaan. Mikä loistavaa syy tehdä uusi matka Edinburghiin! Kaupunki oli viehättävä ja keskusta kompaktin kokoinen, ja ihmiset niin ystävällisiä.

How about a nice cup of tea, love? I’ll put the kettle on.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s