Teekalenteri, 1. päivä

Joulukalenteri. Joulukalenteri! En muista, olenko milloinkaan blogihistoriani aikana toteuttanut joulukalenteria. Luultavasti en, joten nyt on sen aika. Koska tee on minulle intohimo, arjen tärkeä asia, elämän eliksiiri,  parantaja, virkistäjä ja rauhoittaja, lienee paikallaan aloittaa teeaiheinen joulukalenteri. Siis teekalenteri.

En lupaa postata tiettyyn kellonaikaan, mutta tavoitteena on kuitenkin pysyä oikean vuorokauden puolella. (Niin, tämäkin tulee aika myöhään tämä ensimmäinen luukku…) Ajatuksenani on kirjoittaa 24 päivän ajan jotain teestä, toki kuvan kera. Muistoja, sitaatteja, suosikkeja – joskus pidemmästi, joskus hyvin lyhyesti.

Tervetuloa mukaan, tästä se alkaa!

IMG_4391

Ensimmäisen päivän teetarina on muisto lauantailta. Vietin ystäväni kanssa muutaman päivän Prahassa, ja viimeisenä matkapäivänämme päädyimme kahvilaan, jonka nimi viittasi Andalusiaan, juomavalikoima Turkkiin ja Egyptiin, sisustuksessa oli ripaus Intiaa ja olennaisena astiastona vesipiiput. Olin onnistunut saamaan flunssan kesken matkan, joten listalle kirjoitettu inkivääritee kuulosti loistavalta. Vihreää teetä ja inkivääriä, mikä voi mennä vikaan?

En muista, että koskaan aikaisemmin minulta olisi kysytty, haluanko tuoretta minttua teeheni. Tietenkin halusin. Eteeni tuotiin metallitarjottimella teekannu ja teelasi. Kun kurkistin kannuun, jopa tukkoinen nenäni tajusi, että nyt tuoksuu hyvältä. Vihreän teen lisäksi kannussa oli sitruunaviipaleita, inkiväärinpalasia – ja sitä tuoretta minttua. Ei keinotekoisia aromeita, uutteita, makuaineita, vaan luonnon herkkuja. Turha kai mainitakaan, että join koko kannullisen.

Prahalainen teepannullinen muistutti, että teetä on helppo maustaa itsekin. Kun pääsin (yhä nuhaisena) kotiin, tutkin jääkaapin ja teehyllyni. Sentin verran tuoretta inkivääriä palasiksi ja teepannuun, kaveriksi vihreää teetä ja kuumaa vettä, parin minuutin haudutus ja kas, mainio, lämmittävä juoma oli valmis. Teelehdet otin pois haudutusajan jälkeen mutta inkiväärinpalaset jätin muhimaan pidemmäksi aikaa. Seuraavaa pannullista varten löysin kuivattua minttuakin. Sitruuna on vielä kaupassa, mutta löytänee tiensä teeheni vielä tällä viikolla.

Vapise, flunssa!

Mainokset

3 vastausta artikkeliin “Teekalenteri, 1. päivä

  1. Ihanin idea! Seuraan tätä kalenteria teemuki uskollisesti kädessäni. Nyt kupissa liian vahvaa English breakfastia, kaipaisi maitoa, mutta sitä ei tietenkään ole… :)

  2. Teemuki onkin mitä parhain kaveri tämän joulukalenterin kanssa! Teen maustamisesta voisin kirjoittaa enemmänkin, perusteetä kun on helppo maustaa itsekin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s