Muinaisia kuvia

Koska nettimaailmassa kaikki on nopeaa, nämä kuukauden (!!!) takaiset kuvat tuntuvat jo kaukaisilta. Kuka nyt enää Turkua ja silloisia messuja muistaa? Hesakin meni jo!

Mutta tämä hämäläinenpä muistaa ja puolustautuu sillä, ettei ehtinyt tai jaksanut lausua mitään Turusta silloin, kun se humu oli lähempänä.

Itse messualueelta minulla ei ole ainuttakaan kuvaa, siellä keskityin ihmisiin. Haastattelin kahtena päivänä Kariston kirjailijoita. Mikä ilo puhua hyvien ihmisten kanssa hyvistä kirjoista! Jututin Vilja-Tuulia Huotarista, Maria Autiota, Sini Ezeriä, Magdalena Haita, Hannu Hirvosta, Jukka-Pekka Palviaista, Juha-Pekka Koskista, Janne Salmea, Jussi Raittista, Päivi Lukkarilaa, Maija Paavilaista, Anneli Kantoa ja Mila Terästä. Kahdeksan haastattelua, 14 kirjaa, kaksi päivää.

Messuviikonloppu (3.-5-10.) oli lämmin ja aurinkoinen. Koska haastattelukeikkani osuivat perjantaille ja sunnuntaille, sain vapaan lauantaipäivän, oikeastaan miniloman. Vaeltelin Turun keskustassa, kävin kahviloissa ja söin Pizzariumin loistopizzaa. Istuin Aurajoen rannalla, join kirjaston kahvilasta ostamaani teetä ja luin Terhi Rannelan Läpi yön -romaania, joka oli todella vahva lukukokemus. Kävin Aboa Vetus & Ars Nova -museossa, jossa kirjoitin tunnetilani vahatauluun ja tutkin nykytaidetta – ja sain erinomaista asiakaspalvelua museokaupassa. Ekakertalainen arvostaa, kun henkilökunta osaa opastaa (leppeällä turun murteella), miten rakennuksessa liikutaan. Muutoinkin turkulaiset olivat ah niin ystävällisiä ja mukavia. Yksi kehui kengät, toinen korvakorut ja kolmas koko asukokonaisuuden.

Ison kaupungin kaipuu iskee välillä, ja tällaiseen ikävään Turku-lauantai vastasi erinomaisesti. Kahviloita. Ruohonjuuri (josta saa dinosauruksen muotoisia maissinaksuja!!!). Puistonpenkkejä joen varrella. Gallerioita. Akateeminen kirjakauppa. Ruutukaava, ettei turisti eksy ihan niin helposti. Tori. Myönnetään, lähetin Darlingille Aurajoen rannalta tekstiviestin, jossa kysyin, voitaisiinko muuttaa Turkuun heti…

Hei hei, Turku. Toivottavasti tapaamme viimeistään ensi vuoden messuilla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s