Metsään meni

…ja hyvä niin.

Viimeksi kirjoitin meditoinnista ja Buddhify-sovelluksesta. Oiva apu arkeen ja etenkin silloin, kun on vähän kaikenlaista. Silti, jos pää pitää rauhoittaa ja on aikaa lähteä, ykkönen on metsä. Tähän aikaan vuodesta sienimetsä. Otin tällä viikolla puolikkaan arkivapaan, vedin kumisaappaat jalkaan ja painuin suolle. Lähimetsässä on niin suota kuin kuusikkoakin – ja ennen kaikkea sieniä.

Sienestyslook on naamasta au naturel ja muutoin klassisen sekava yhdistelmä vähän kaikkea, mikä lämmittää ja hengittää ja sallii varvikossa kykkimisen. Aina en ota edes eväitä mukaan, mutta tällä kertaa halusin. Termarissa oli chai-teetä, suklaa löytyi elokuussa Tallinnasta. (Erittäin hyvä maitosuklaa, mukava chilipuraisu.)

Ensin luulin, että suppilovahverot ovat vasta nousemassa, mutta pian löysin isompia. Toin kotiin arviolta pari litraa suppiksia. Syksyn ekat, jee! Ja mikä parasta, suppilovahverokautta riittää vielä. Nämä ovat minun sieniäni, nämä minä tunnistan ja löydän.

Miten rauhoittavaa on kävellä metsässä, hitaasti, erittäin hitaasti – muuten sieniä ei huomaa. Ja kun löytää muutaman, katse havaitsee kohta lähettyviltä pari lisää. Ja vielä muutaman. Ja vielä yhden ryppään. Metsästäjä-keräilijä on onnellinen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s