Olenhan siellä minäkin

…tai siis tekstini. Perjantaina Seinäjoella kilisteltiin mainiolle kirjalle, jossa minullakin on osaseni. Päivi Artikaisen, Kirsi Haapamatin, Mervi Heikkilän ja Merja Mäen toimittama Rakkaani, romaanihenkilö on nyt ilmestynyt. Kirjassa esitellään parisenkymmentä kaunokirjallisuuden hahmoa, jotka ovat tehneet lukijaan vaikutuksen: ihastuttaneet, hämmentäneet, kiehtoneet.

IMG_1686.JPG

Minun tekstini käsittelee Terhi Rannelan Taivaan tuuliin -kirjan Auraa. Aura on mietityttänyt minua paljon, joten tuntui oikein hyvältä ryhtyä pohtimaan hahmoa enemmänkin. Oikeastaan hahmoksi kutsuminen tuntuu omituiselta, sen verran elävä Aura minulle on…

Sain kirjan pdf-version jo aiemmin, mutta en halunnut lukea sitä silloin. Halusin kannet, paperin, kokonaisuuden! Nyt minulla on oma tekijänkappaleeni, johon aion sukeltaa. Tai sukellella – ehkä nautiskelen tekstin silloin, toisen tällöin.

IMG_1689.JPG

Minua ilahduttaa kovasti se, että kirjan toimittajat ovat tavanneet toisensa noin vuosi sitten Taiken Pohjanmaan toimipisteen järjestämällä kirjoittajakurssilla. Olin yksi kurssin ohjaajista ja nautin kurssista paljon. Monta sitoutunutta, osaavaa, kunnianhimoista kirjoittajaa – ah! Kun Merja soitti minulle alkuvuodesta ja kysyi, tulisinko mukaan kirjaan, ei minun tarvinnut kauaa miettiä. Tietenkin!

Kirjoittajakurssilla saa potkua omaan kirjoittamiseensa. Siellä voi myös tavata hengenheimolaisia, joiden kanssa ryhtyä yhteistyöhön – vaikkapa kirjan toimittajina. (Enkä ollenkaan epäile, etteivätkö ne kurssilla käsitellyt romaanitkin vielä valmistuisi!)

Sinisen linnan kirjastossa Rakkaani, romaanihenkilö on jo luettu, ajatuksia voi lukea täältä. Isyyspakkaus-blogin Tommi kirjoitti kirjaan Muumipeikosta. Tommin fiiliksiä kirjasta voi lukea täältä. (Tunnustan: en ottanut julkkareissa ainuttakaan kuvaa koska puhelimen akku oli niin lopussa, joten varastin Tommilta kuvaidean kotona toteutettavaksi.)

Tekstini on hyvässä seurassa. Tommin lisäksi kirjaan ovat kirjoittaneet mm. Sari Peltoniemi, Marko Hautala, Raili Mikkanen ja Antti Tuuri.

Ja onhan teksti kauniissa kansissakin. Timo Numminen ja Terhi Adler ovat tehneet hienoa työtä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s