Sitä vaan, että täällä ollaan

Laiska bloggari tässä terve! Ehdin jo suomia itseäni siitä, että eikö minulla todellakaan ole mitään sanottavaa, kun blogi jää aivan huomiotta. Mutta ei kyse siitä ole. Sanottavaa on ollut, mutta se on sanottu kirjoittajakursseilla, tekstiviesteissä, kuohuviinilasillisen äärellä, WhatsApp-ääniviesteissä, kolumneissa ja käsikirjoituksissa. Ja osan todennäköisesti niistin kymmeniin ja taas kymmeniin nenäliinoihin – sairastin kesäkuun alkupuolella pari viikkoa sitkeänpuoleista flunssaa.

Työpäiväkirjaakin olen pitänyt, mutta yksityisen muistikirjani sivuille. En vielä tiedä, haluanko purkaa niitä merkintöjä tänne, mutta lyhyesti voin paljastaa: töitä on tehty, tekstiä on tullut, aikataulussakin olen, niin ainakin luulen. Laatu vaihtelee, mutta etenkin alkuvaiheessa oli huomattavasti olennaisempaa kampittaa kirjoituskammo kuin jäädä pohtimaan, miten merkittävää kirjallisuutta olen luonut tai minun pitäisi luoda. Muokata ehtii myöhemminkin.

Olen viime päivinä kirjoittanut sekä draamaa että tietokirjaa. Yhdistelmä on yllättävän toimiva: tekstit ovat niin erilaiset ja niin eri vaiheissa, että ne sopivat hyvin yhtäaikaisiksi projekteiksi. Kun vuorosanat loppuvat, pää taipuu kuitenkin vielä asiatekstiin. Tai toisinpäin. Toinen teksti aamupäivällä, toinen illalla. Välissä jooga- ja ruokatauko, jos toivoa sopii.

20140710-195314-71594283.jpg

Poimin toissapäivänä tämän Natalie Goldbergin kortin eräänlaiseksi kannustukseksi. Että ei nyt ryhdytä vaatimaan ja odottamaan tolkuttomia, muuten ei ikinä päästä edes alkuun.

Aloittaminen on aina vaikeinta. Melkein joka päivä. Mutta sitten, kun saa ajatuksesta kiinni, kun jälleen kerran innostuu aiheesta, kun uppoutuu etsimään lisätietoja, kun löytää sopivat sanat… En valita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s