Terveisiä Lehmirannasta

Kirjoittavien ihmisten keskellä on hyvä olla. Vietin viime viikon Lehmirannassa Eläkeliiton lomakeskuksessa (josta myös kaikki tämän postauksen kuvat). Mukana oli 34 kirjoittajaa ja mainio työparini Markku Hattula. Yhdessä ja erikseen opetimme ja keskustelimme ja pysyttelimme kirjoittamisen äärellä. Jälleen kerran mietin, miten onnekas olen, kun saan työssäni kuulla ja lukea mitä erilaisempia tarinoita ja elämänkohtaloita. Ihanaa!

20140320-125550.jpg

20140320-125322.jpg

Otin omankin, keskentekoisen käsikirjoitukseni mukaan Lehmirantaan. Ajattelin, että josko se olisi nyt levännyt tarpeeksi, josko jonain iltana tarttuisin siihen ja alkaisin lukea läpi… Mutta vielä ei ollut sen aika. Läheltä piti! Oliko kyse välttelystä vai viisaudesta, en mene arvaamaan. Mutta luulen, että kohta olen valmis tarttumaan tekstiin ja näkemään sen uusin silmin.

20140320-125652.jpg

Nyt on meneillään jonkinlainen sulatteluvaihe. Tai kompostointivaihe. Marinointi. Hauduttelu. Muhittaminen. Mitä näitä ilmauksia nyt onkaan… Mielessä on useampikin teksti, joihin saa ja osaan pitääkin kohta tarttua, mutta ei ihan vielä. Kirjoittaminen on muutakin kuin kirjoittamista, kuten Claes Andersson on Luova mieli -kirjassaan muistuttanut. Ihan vielä ei ole kirjoittamksen aika, mutta kohta on. Pian ollaan siinä pisteessä, ettei tätä voi enää kutsua kypsyttelyksi eikä lepuuttamiseksi vaan yksinkertaisesti välttelyksi (joka toki myös on osa prosessia).

Viimeviikkoinen kurssi teki hyvää – intensiivinen kurssijakso pakottaa ajattelemaan kirjoittamista lähes koko ajan, ja nostaa myös omiin teksteihin liittyviä asioita mieleen. Välillä vain häivähdyksinä, utuna, josta ei saa kunnolla kiinni, mutta kuitenkin.

20140320-130242.jpg

Markkua mukaillen: Tästä tulee oikein hyvä kevät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s