Taas uusi työpöydän paikka

Ei ole uutinen, että tykkään tehdä töitä kahviloissa. Se, että ympärillä on puheensorinaa, kahvikuppien kilinää, kenkien kopinaa ja tuolien kolinaa, luo hyvän fiiliksen. Pystyn unohtamaan taustamelun, sillä se ei oikeastaan koske minua. Se vain on. Kahviloiden musiikkikaan ei yleensä haittaa. Riitävän hiljainen, ei-mihinkään-liittyvä taustaääni sekin. Jos työskentely ei suju, voi tuijotella ikkunasta ulos tai kuunnella muiden asiakkaiden juttuja. Ja ehkä hakea kakkupalan.

Tykkään työskennellä myös kotona. Minulla on soma kirjoituslipasto ja istuimena jumppapallo, kaikki tärkeät sanataideoppaat kotikirjastossa ja parempi teevalikoima kuin monessa kahvilassa. Kotona voi vaihtaa huonetta, asettua välillä makuulle matolle, jutella kissalle tai tyhjentää tiskikoneen. Jos olen yksin kotona, luen tekstiäni ääneen tai puhun pohtimaani asiaa.

Tänään löysin uuden hyvän työskentelypaikan: kirjaston. (Aivan: miten en ollut aiemmin tajunnut mennä sinne?) Siniset, pulpettimaiset pöydät, mutkaton nettiyhteys ja valtava määrä kirjoja ympärillä. Sopivasti ääniä, vieressä ikkuna, josta katsella maisemaa. Kirjasto on pienen matkan päässä, mutta kyllä sinne parissakymmenessä minuutissa meiltä kävelee. Mutta siellä ei ole kahvilaa eikä vedenkeitintä. Olisikohan suuri synti ottaa oma termospullo mukaan?

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Taas uusi työpöydän paikka

  1. Ei ole. Muutama vuosi sitten työskentelin itsekin sivukirjastossa ja pidin kahvilan puutetta suurena haittana. Siispä oma termari mukaan! <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s