Neljäkymmentä grammaa aurinkoa

Kun lanka houkuttaa ja kutsuu ja lupaa pehmeämpää elämää, kutsuun on helppo vastata. Vaikkei oikeastaan tietäisi, mitä langasta tekee, mihin se edes riittäisi. Jonain talvisena päivänä (oliko se jo viime vuoden puolella?) poimin lankakaupan korista kaksi kepeää kerää toiveikkaan oranssinkeltaista lankaa ja ajattelin, että kyllä näistä jotain. Vaikka huivi. Myyjä antoi ymmärtää, että saahan noista ainakin lyhyen huivin, mutta onneksi en poiminut enempää lankaa mukaani.

Selasin käsityölehtiä ja -kirjoja, ja lopulta muokkasin mallista omani. Sillä tavalla simppelin, ettei tarvitsisi tuijottaa ohjeita koko ajan. Sillä tavalla vaihtelevan, että jaksaisin neuloa. Pelkän oikean neulominen pitkän aikaa on painajainen, sellainen neule ei valmistu ikinä. Päätin tehdä tuubihuivin, jonka saisi useamman kerran kaulan ympäri.

20131209-130140.jpg

Aurinkohuivi
Malli: oma
Lanka: Anisia (76% kid mohair, 24% polyamid), 40g (alle kaksi kerää)
Puikot: 5

20131209-130500.jpg

Kesällähän huivi jo valmistui, kuvaaminenkin muistui mieleen (oi nuo vihreät puut ja sininen taivas!), mutta postaaminen onkin jäänyt… Ehkä tätä aurinkoa tarvitaan erityisesti juuri nyt.

Huivi on ollut mainio matkaneule. Kevyt ja helppo ja kaunis. Puikot ovat kilisseet paitsi kotona myös Forssaan menevässä bussissa, kirjallisuusterapiaopintojen luennolla, Riihimäen ja Lahden väliä kulkevassa paikallisjunassa ja matkoilla Hämeenlinnaan. Ainakin.

20131209-130935.jpg

Kolmesti kaulan ympäri se menee, helposti. Neule on venyväistä, jo nyt se on pidempi ja kapeampi kuin valmistuttuaan. Mutta yhä niin pehmeää. Koska lanka on kovin ohukaista, huomaan varovani huivia vähän liikaakin. Käyttämistä varten se on tehty!

20131209-131156.jpg

Kymmenen gramman lankanöttönen hehkuu valmiina muotoutumaan neuleeksi. Mitähän loppulangasta voisi saada?

Mutta valmis huivi, se taitaa olla hyvää matkaseuraa. Ainakaan se ei vaadi isoa tilaa.

20131209-131427.jpg

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Neljäkymmentä grammaa aurinkoa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s