Kissa ja hiiri

Vanha sanonta kissasta ja hiiristä ja pöydästä sai uuden muodon, kun perheeseemme saapui uusi jäsen. Maukas, voisi nokkelampi sanoa – sen verran monta miau-muunnelmaa tulokkaan kidasta on jo kuultu.

Viikko sitten seniori-ikäinen löytökissaherra tuotiin uuteen kotiinsa, ja Onnentassussa Pastoriksi nimetty katti alkoi ottaa uusia asuinneliöitään haltuun. Kissaperheelliset ystävät ihmettelivät herran rohkeutta – ei tietoakaan sängyn alla majailusta tai muusta arkailusta. Mau, sanoi Pastori ja asettui taloksi.

Ensimmäinen virikelelu oli palloksi rutistettu paperi, ja se tuntui kelpaavan mainiosti. Kyllä yli kymmenvuotiaaksi arvioitu kissa leikkii, ja vauhdikkaasti leikkiikin! Nopeasti alkoi tuntua, että kai sitä muutakin voisi lattialla lojua. Joten…

20130914-180349.jpg

Pieni nöttönen puuvillalankaa, virkkuukoukku ja alle tunti aikaa. Ohje omasta päästä, täyte vanhasta lakanasta.

20130914-180547.jpg

Hiiri sai riemastuneen vaataanoton, ja kissan kynnet tarttuvat sen turkkiin paremmin kuin paperiin. Pöydälle hiiri pääsi vain kuvausten ajaksi, kissa ei edes silloin.

20130914-180735.jpg

Pocket Muse -sanataideoppaassa on sivu, jolla luetellaan kirjailijoita, joilla oli kissa. Lopulta kysytään: olisiko sinunkin aika hankkia kissa? Näköjään oli. Onko muusan tehtävä turhan raskas pienen kissan harteille, se selviää myöhemmin. Mutta jotain perin kotoista siinä on, että kotona tassuttelee eläin.

Pastori tietää ainakin sen, että ympäristön tarkkaileminen on tärkeää. Kissoille ja kirjoittajille.

20130914-181238.jpg

Mau.

Mainokset

3 vastausta artikkeliin “Kissa ja hiiri

  1. Minä pönttö luulin ensin, että teillä on hoitokissa, mutta että Pastori otti ja muuttikin teille tykkänään. Miten hieno uutinen! Meidän täytyy EHDOTTOMASTI tavata. Allergianikin tuntuu olevan paranemaan päin.
    Onnea uudelle perheenjäsenelle!

  2. Tervetuloa kuuntelemaan Pastorin saarnoja! Puhelias seniorikansalainen aloitti jutustelun tänä aamuna kuudelta. (Heräsin kyllä itse eka.)

    Lemmikit, <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s