Omin pikku kätösin

Halusin neulepaidan, pellavaisen tai ehkä puuvillaisen. Tosin tiesin sen varmasti vasta, kun huomasin lähimarketissa kutsuvan khakinvihreää puuvillalankaa ja Novitan neulelehden, jota selaamalla näin nopeasti haluamani vaatteen. Paita oli sijoitettu miehen ylle, mutta minusta siinä oli unisex-aineksia yllin kyllin. Paita näytti rennolta, oikeastaan lörpältä – juuri tällainen täydentäisi garderobia oivallisesti!

Vastoin kaikkia odotuksia paita valmistui nopeasti. Aloitin puikkojen kilkuttamisen (tai kolistelun, isommat puikot olivat puiset) kesäkuun ensimmäisellä viikolla, ja juhannusaattona päättelin viimeiset langanpäät.

Paita edustaa pyhää yksinkertaisuutta: sileää neuletta koko ajan. Kavennuksia maltillisesti, ei mitään ihmekikkailuja missään vaiheessa. Ja halleluja: ensimmäistä kertaa tein siistit saumat! Niin. Ensimmäistä kertaa maltoin tutkia saumojen ompeluun tehtyjä ohjeita Stitch’n’bitch-oppaasta… Ai, se olikin näin yksinkertaista.

Mutta julmetun hidasta. Luulin pisteleväni saumat kiinni tuossa tuokiossa, mutta siihenhän upposikin aikaa. Jossain vaiheessa vajosin ihanaan tyhjyyden tilaan, jossa ajatukset ajelehtivat pysähtymättä ohi ja kommunikaationi ulkomaailman kanssa rajoittui epämääräisiin ynähdyksiin.

Kuten aina käsitöiden kanssa, jossain vaiheessa alkoi hirvittää. Että nyt minä käytän tähän ihan älyttömästi aikaa (jos laskisin paidalle hinnan tuntityön mukaan, taitaisin pidellä kalleinta vaatettani) ja vaivaa, vaikka tästä voi tulla ihan kamala. Entä, jos se ei istukaan, entä jos sössin jonkin kohdan, entä, jos se kuitenkin jää liian lyhyeksi tai jotain muuta? Mutta tällä kertaa niin ei käynyt. Paita lurpattaa päällä ihan niin epämääräisesti kuin toivoinkin, ja väri on yhä mieleinen. Eri valaistuksessa se näyttää joko vihreältä tai harmaalta, muuten.

Kehotan kiinnittämään aivan erityistä huomiota tuohon oikean alakulman kuvaan. Siinä on SIVUSAUMA. Ikinä en ole noin nättiä tehnyt!

Numerotietoja:

Ohje: Novita kesä 2012, malli 11: miehen neulepusero, koko XS (kavensin etu-ja takakappaletta 5 silmukkaa kumpaistakin)

Lanka: Novita Tennessee, kolme kerää = 300 g puuvillalankaa (vähemmän kuin ohje ennusti!)

Puikot: 5 ja 7 (tai ainakin luulen, että ne numeroimattomat puupuikot olivat about seiskan puikot)

Tämähän on kuin juhannusheilan olisi saanut! Koko kesäksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s