Kirjallisuusterapiaohjaaja, c’est moi

IMG_2047

 

Malja kirjallisuusterapiaohjaajalle!

Ilakoitsin asiasta Facebookin puolella samana päivänä, kun sain todistuksen – mutta ilakoidaan nyt täälläkin vielä! Hain, pääsin ja kävin kirjallisuusterapian perusteet -koulutuksen Palmeniassa Lahdessa kuluneen lukuvuoden aikana. Syyskuusta 2012 alkaen kerran kuussa kaksi lähiopetuspäivää, joiden aikana kuuntelimme luentoja, kokeilimme erilaisia harjoituksia, itkimme ja nauroimme, ystävystyimme, kävimme työnohjauksessa, teimme työharjoittelun, kirjoitimme esseitä ja referaatteja ja luimme kirjallisuusterapiasta. Reilu viikko sitten oli viimeinen lähiopetusviikonloppu ja todistusten jako. Kolmenkymmenen opintopisteen verran uutta tietoa ja mittaamaton määrä hienoja kohtaamisia, kokemuksia, keskusteluita ja kysymyksiä tältä matkalta.

En tiedä vielä, mitä uutta tämä oppi tuo mukanaan, mutta toivon todella, että pääsen käyttämään ja kokeilemaan saamiani viisauksia. Terapeutti en ole, mutta kirjallisuusterapiaohjaaja kylläkin. Toistaiseksi minun alaani kirjallisuusterapiapuolella ovat kasvuryhmät ja voimauttava kirjoittaminen, pääasiassa aikuisten kanssa työskentely kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä hyödyntäen.

Tarkoitukseni ei ole hylätä ”perinteisiä” kirjoittajaryhmiä, ei suinkaan. Mutta tämä koulutus on hyvä lisä. Eikä pelkoa siitäkään, että nyt olisi opiskelut opiskeltu. Ei, mielelläni minä jatkaisin opiskelua.

Lisäsin Päivistä-välilehdelle paitsi tämän uuden tittelini myös linkin, josta pääsee lukemaan kirjallisuusterapiaopintojeni lopputyön. Kirjoittamisen tutkimuksen tietopankissa on paljon muutakin kiinnostavaa vapaasti luettavissa, kannattaa tutustua!

Kirjallisuusterapiasta kiinnostuneille ennakkotiedoksi: uusi peruskoulutus on näillä näkymin alkamassa tammikuussa 2014. Pitäkääpä Lahden Palmenian sivuja silmällä. Ja tietenkin suosittelen seuraamaan myös Suomen kirjallisuusterapiayhdistyksen nettisivuja, siellä on tietoa muustakin alan koulutuksesta ja toiminnasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s