Pääkaupunkijuhannus

Kuten kuvista voi helposti päätellä, vietimme juhannuksen tänäkin vuonna Helsingissä.

IMG_2115

IMG_2125

IMG_2127

Tukikohtanamme palveli Herttoniemi, mutta sieltä singahdimme juhannuspäivänä saariretkelle Villinkiin. Saaressa selvisi, että Villingissä on  näkövammaisten lomakeskus, ja ravintola on juuri saanut uudet omistajat. Internet sen sijaan osaa kertoa hämmästyttävän vähän tuosta hurmaavasta saaresta, mutta kirjallisuutta näyttäisi löytyvän. Ehkä sieltä selviää lisää saaren entisistä asukkaista, upeasti sammaloituneista kiviaidoista ja kauniista rakennuksista. Retkikuntamme seikkaili ihan omin päin halki saaren, löysi metsäkirkon, toteemipuun ja jalkapallokentän – ja lopulta myös päämäärämme, Myrskykalliot.

IMG_2142

IMG_2141

IMG_2129

IMG_2133

Epäilen, että Villinki on lumottu tai ainakin teki meille juhannustaikojaan: aika kului saaressa ihan eri tavalla kuin muualla. Juuri tuolla voisi viettää pitkiä, ihania kesäpäiviä, jotka eivät lopu koskaan liian aikaisin. Aurinko oli lämmittänyt rantakalliot ihan meitä varten. Mikäs siellä oli istua hyvässä seurassa – ja laulaa Suomi-iskelmiä ukulelen säestyksellä. (Onneksi oli toinenkin ukulelensoittaja lisäkseni – näillä taidoilla jää vielä monta laulua säestämättä, kun kaikki soinnut eivät heti onnistu… Mutta edes vähän pystyin komppaamaan mukana.)

Oletko yhtään meri-ihminen, Darling kysyi kun istuimme veneessä ja Villinki jäi taakse. En tiedä, olisinko, ainakaan kokovuotisesti. Mutta aurinkoisena juhannuspäivänä, kun ympärillä on vain hyviä ihmisiä ja ihana ajattomuuden tuntu, on vaikea sanoa merelle muuta kuin kyllä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s