Ehtii, ehtii

Elän vaarallisesti ja yritän blogata junassa. Turvallisuushakuisesti pakkasin mukaan oman mokkulan, VR:n langaton nettiyhteys kun on viime aikoina ollut kovin tahmea. Iloitsen siitä, että edes jonkinlainen netti tarjotaan, mutta toivoisin silti parempaa.

Opiskelijakollega kertoi hiljattain, miten eräällä työpaikalla oli pysähdytty miettimään kiireen käsitettä. Porukka oli hyperventiloinut kiire-mantraa hokien, kunnes oli alettu miettiä, mistä oikeastaan on kyse. Ei ollutkaan kiire – oli vain paljon tekemistä. Noilla kahdella on ero.

Niinpä minäkin totean (zeniläisen tyynesti), että huhti-toukokuussa on ollut ja on paljon tekemistä. Ei varsinaista kiirettä, olen koko ajan muistuttanut itseäni, että ehdin kyllä. Toistaiseksi olenkin ehtinyt. Sitä paitsi tekemiset olen ihan itse valinnut, ja mielelläni. Olen myös valinnut sen, etten ryhdy (ainakaan kokoaikaiseksi) kiiremarttyyriksi. Tiedättehän ne ihmiset, jotka niin mielellään tekisivät yhtä jos toistakin kivaa, mutta ei heillä ole aikaa, ei sitten ollenkaan, kun on niin paljon tuota muuta, että toista se on teillä muilla vähemmän kiireellisillä ihmisillä. Sellaisiakin jaksoja elämään mahtuu, mutta en halua antaa niille valtaa.

20130517-140320.jpg

Kuvassa on matkakohteeni kuukausi sitten kuvattuna. Odotan näkeväni enemmän vihreää kuin silloin.

Matkaseuralaisenani on Eija Hetekivi Olssonin Tämä ei ole lasten maa, jonka sain arvioitavakseni Hämeen Sanomiin. Tiedän jo nyt, että sanottavaa riittää – ja tasapainoilua sen suhteen, kirjoitanko kritiikkiä vai esseetä.

Mutta ah junaliikenne, jonka ansiosta voin lukea ja blogata ja tuijottaa maisemia ja mutustaa suklaata. Auton ratissa näiden tekeminen olisi haastavampaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s