Tarinaterapiaa-kirjahanke – kerro lukukokemuksistasi!

Arvelin, että teitä voisi kiinnostaa tällainen:

 

Tarinaterapiaa – käsikirja koskettavista lukukokemuksista

Tarinaterapiaa -kirjahanke on useamman henkilön eri aikoina hauduttelema ajatus, joka nousi uudellen esiin kuluneen talven aikana, tällä kertaa kirjallisuusterapiaohjaajien koulutusryhmän lopputyömahdollisuuksien yhteydessä. Me kirjan toimittajina uskomme vahvasti sanojen parantavaan voimaan. Lohduttavat lukukokemukset ovat auttaneet ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa ja vaikeina aikoina avanneet uutta perspektiiviä elämään. Olemme vakuuttuneita tällaisen käsikirjan tarpeellisuudesta. Sen vuoksi pyydämme apuasi koskettavien sanojen kartoittamisessa.

Lukijoina me ihmiset olemme erilaisia. Yhtä koskettaa jokin tietty tarina, toinen saa voimansa yllättävässä yhteydessä eteentulleesta lauseesta, lainauksesta tai runosta. Yhteistä silti on, että syntyy jokin oivallus: tapahtumille ja kokemuksille löytyy kehys, sanat lunastavat paikkansa, asiat aukeavat uudessa valossa Oletko kokenut tällä tavoin?

Tarkoituksemme on julkaista kirja, joka toimii sekä käsikirjanomaisesti että innostaa ja tuo tietoa  kirjallisuuden terapeuttisuudesta. Kirja, jonka äänissä vuorottelevat ammatilliset artikkelit sekä jaettu arki. Kirja, joka kertoo, kuinka sanat toivat takaisin elämän mielekkyyden, avasivat jonkin uuden oven tai usuttivat kohti tuntematonta oikeaan aikaan. Kirja, jossa on tavallisten ihmisten kertomia kokemuksia kirjallisuuden eheyttävästä voimasta.

Mikäli Sinussa syntyy muistijälki hetkestä, jolloin jokin teksti erityisesti puhutteli sinua, jaa se ystävällisesti meidän kanssamme! Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Pidätämme itsellämme oikeuden toimittaa ja lyhentää kertomuksia sekä esitellä niitä kirjaan liittyvissä yhteyksissä. Oleellisia asioita ei kuitenkaan muuteta ja kirjoittajien anonymiteetti säilyy joka tapauksessa. Voit kirjoittaa vapaamuotoisesti, lyhyesti tai pitkästi. Alta löytyy tarkentavia kysymyksiä, mikäli aloittaminen tuntuu hankalalta. Muistathan mainita myös sukupuolesi ja ikäsi!

Vastaukset voi lähettää osoitteisiin ilmasenperheyritys(miu)gmail.com & katri.kluukeri(miu)gmail.com viimeistään elokuun 2013 loppuun mennessä.

Lämmin kiitos avustasi! Viestiä saa jakaa vapaasti eteenpäin.

Kevätterveisin toimituskunta:

Katri Kluukeri, Pirkko  Ilmanen ja Silja Mäki

 

 Apukysymyksiä:

Kirjan /runon / tekstin ja tekijän nimi:

Lyhyt esittely tekstistä:

Kuinka löydetty, miten törmätty?

Luettu milloin, millaisessa tilanteessa / mielentilassa:

Miten vaikutti?

”Kerta-auttaja vai usein-palattu”?

Jos luettu useammin, ovatko lukukokemukset poikenneet toisistaan?

Miksi merkittävä / mitä aiheutti / muutti ajattelussa tai käyttäytymisessä?

Kenelle suosittelisit kirjaa / tekstiä?

Vastaajan sukupuoli ja ikä:

 

Aiheesta lisää myös Facebookissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s