Viimeiset sivut

Ja sitten se jo loppuukin. Maaliskuu ja muistikirjasivujen askartelu. Hauskaa oli, mutta myönnetään: nyt on hyvä kohta lopettaa, ettei juttu käänny taakaksi.

28. päivän tehtävänanto oli sotkea sivu. Tee oli tummempaa mukissa, sivulle jäi yllättävän haaleat läikät. Kynsilakasta tuli melkein liekki.

20130331-200008.jpg

Pitkäperjantaina (vai pitkänäperjantaina? Käykö kumpi vaan?) piti valita hauska ja ärsyttävä sananlasku. ”Aamun virkku, illan torkku, se tapa talon pitää” riipii aina. Agraariyhteiskunnassa oli ehkä tärkeää herätä aamuviideltä lypsämään karjaa, mutta nykyään moni työ hoituu ihan mukavasti, vaikkei itseään liian aikaisin sängystä kiskoisikaan. Eikös tärkeintä ole, että hommat tulee hoidettua eikä se, että voi ylpeillä että minäflikka se nousin neljältä tekemään tuntisuunnitelmia.

”Pieru on paskan postimies” löytyi joskus jostain kokoelmateoksesta, jossa oli enemmänkin kansan suuria viisauksia. Tällä huumorintajulla tuo lausahdus jaksaa ilahduttaa.

20130331-200644.jpg

Eilen etsittiin nimettyjä asioita. Sivulle piti saada langanpätkä, jotain vihreää, muistilappu, jotain pyöreää, laastari, hedelmätarra ja kirjekuorta. Päätin unohtaa harmonian ja keskityin keräämään pyydetyt asiat.

20130331-201001.jpg

Viimeisenä: mitä opit maaliskuussa 2013? Vaikka mitä, mutta kaikkea en pysty sanallistamaan ja oppiminen jatkuu. Mutta taide ruokkii taidetta. Olen inspiroitunut toisten teksteistä ja projekteista viimeksi tänään. Eikä tarvitse seurata vain omaa taiteenlajiaan. Kaikki ruokkii. Jos ei suoraan omaa tekemistä, ainakin omaa olemista ja olemusta. Ja siirtyy sitten ajallaan johonkin tekemiseen, ehkä jopa taiteeseen.

20130331-201430.jpg

2 vastausta artikkeliin “Viimeiset sivut

  1. Kiitos! Osaisinpa sanallistaa tuon taideruokinnan (ah mikä sana…) vielä paremmin. Mutta ehkä tästäkin saa kiinni, edes aavistuksen siitä kaikesta, mitä asiaan voi kuulua. Ja miten hyvä on paitsi tehdä, myös kokea, ottaa vastaan, käydä dialogia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s