Joulutervehdys ja kynttiläohje

Aatonaaton tunnelmaa! Me kypsensimme juuri seitankinkkumme, ja lanttulaatikko on paistamista vaille valmiina kylmäkellarissa. Perunalaatikko imeltyy (näin toivomme) yön aikana, creme brulee -annokset hautuvat juuri uunissa. Cheviche ja graavilohikin pääsivät jääkaappiin joulupöytäpaikkaansa odotelemaan. Ai miten niin ruoka on tärkeä osa joulua?!

20121223-210242.jpg

 

Tärkeää on myös valaista koti kynttilöillä. Kuvan pienet kynttiläiset tein ihan itse, kun aamulla greipinpuolikasta maiskuttaessani muistin Facebookissa nähneeni ohjeen. Kas: tarvitaan sitrushedelmä, terävä veitsi ja rypsiöljyä. Sitrus puoliksi, hedelmäliha ja kalvot irti – mutta pitää säästää se keskellä oleva säie (voi kertokaa, jos tiedätte miksi sitä pitäisi kutsua). On muuten helpompaa, jos kääntää puolikkaan ikään kuin nurinpäin, koverasta kuperaksi. Ja veitsen terävyys tekee myös hommasta paljon sukkelampaa. Skalpeerattua sisusta ja jäljelle jätettyä ”sydänlankaa” voi taputella kuivemmaksi talouspaperilla, eikä pahitteeksi ole jättää kuorta kuivahtamaan toviksi – muutama tuntikin on jo avuksi. Sitten vain rypsiöljyä kuoreen. Öljyä imeytyy aluksi kuoren valkoiseen osaan, joten sitä voi joutua hetken kuluttua vähän lisäämään. Mutta sitten kynttilä onkin valmis: ei muuta kuin sydänlanka palamaan!

Greipin tuoksu on lähes olematon, eli mitään vahvaa tuoksukynttilää tästä ei saa. Hedelmän reunat voisi halutessaan leikata koristeellisemmin, näissä testiversioissani mennään nyt hyvin pelkistetyllä linjalla. Kuvallinen ohje löytyy myös mm. täältä. Vielä en tiedä, kauanko ja miten nätisti nuo jaksavat palaa, mutta nyt ovat jaksaneet nelisen tuntia, eikä öljyä ole juurikaan kulunut.

Syömisen lisäksi suunnitelmissa on myös Carcassonne-pelin pelaamista. Ostimme tänään itsellemme joululahjaksi Kirkot ja kievarit -lisäosan – ennustan myöhään yöhön jatkuvia turnajaisia.

Lempeää ja rauhallista joulua, ihmiset hyvät!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s