Oi Aleksis

Puhuimme tänään kirjoittajakurssilaisten kanssa Aleksis Kivestä. Jokainen kertoi jonkin Kiveen liittyvän muiston – jokaisella oli sellaisia. Lieneekö suomalaista, jolle Aleksis Kivi ei nostattaisi ainakin jonkinlaisia muistumia, elämyksiä, tunteita?

Itse muistelin lyhyttä äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan uraani ja lukiolaisia, joiden kanssa luin Seitsemää veljestä. Ja erästä saunailtaa, jolloin lauloimme ystävien kanssa Timon laulua oravalle saunan lauteilla. Muistan myös sen, kun Seinäjoen kaupunginteatterissa esitettiin Nummisuutareita. Olin silloin avustajana teatterissa ja pääsin katsomaan näytelmää monta kertaa. Se kieli!

Riemukseni huomasin, että päivän poliisitiedotteessakin on kaikuja Kivestä. Vai mitä sanotte:

Varkaat liki Vähikkälän väljämää

10.10.2012

Omakotitalot kohtasivat murtovarkaat, eteläisessä Hämeessä liki Vähikkälän väljämää. Auringonkehrä oli kiertynyt illan hämyyn kuudennelle tunnille, kun kaksi nuorta miestä tavattiin toisesta pirtistä. Nuorukaiset olivat ehtineet majailla muutaman tunnin tässä kesäasuntona käytetyssä piilopirtissään. Evästellen ja lämmitellen, kunnes poliisi heidät tavoitti.  Kaverusten matka johti kohden tutkintaprosessia. Nuoret miehet saatettiin mietiskelemään. Tarjota voi Jukolan Juhanin sanoja: ”Liian hurjasti, tai oikeammin sanottu, liian huolimattomasti olemme eläneet, sitä ei taida kieltää.”

Lähde

Kanta-Hämeen poliisilaitokseltahan tuo tiedote. Ja minulla on melko varma arvaus siitä, kuka tekstin on kirjoittanut.

Oi suomen kieli! Oi kirjallisuus! Oi Aleksis!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s