Kaikenlaista ja kurki

Mitä tapahtui viime viikolle? Edellinenkin viikko vain hujahti jonnekin, mutta sen ymmärrän: olin Tallinnassa, post festum -tilassa ja ansaitulla vapaalla. Viime viikko puolestaan yllätti, en etukäteen tajunnut, että kun on kaikenlaista ohjelmaa koko ajan, on aika lailla menossakin eli poissa kotoa. Tehdäänpä inventaariota viime viikolta: aloitin kahden sanataideryhmän vetämisen, kävin ensin tavallisissa kuorotreeneissä ja sunnuntaina laululeirillä, kuuntelin kulttuurikeskustelua Riihimäellä, vietin tyhy-päivää meloen ja saunoen ja syöden, aloitin kirjallisuusterapiaopinnot ja avustin erästä kuvausprojektia (läsnäolollani, en rahallisesti). Ja päälle normaalit toimistoduunit, sähköpostit ja säädöt. Sekä matkustamiset kaupungeista ja kaupunkeihin Riihimäki-Hämeenlinna-Lahti-Helsinki. Ja Lopellakin kävin.

Hyvä viikko, vaikka vähän menevä. Huomasin kaipaavani yhtä päivää, jolloin ei tapahtuisi mitään. Sellaista, että voisi vain hiippailla villasukat jalassa ja unohtua pelaamaan korttia, selailla lehtiä ja tehdä jäätelöä itse. Ehkä tällä viikolla sitten.

Eräällä junamatkalla istuin jälleen ikkunapaikalle, ja ikkunasyvennyksessä näin tämän origamikurjen:

Kiitos hänelle, joka kurjen taitteli ja jätti sen junaan! Kurjesta tuli hyvä mieli. Eräässä työn alla olevassa tekstissäni päähenkilö opettelee taittelemaan juuri tällaisia kurkia ystävänsä kanssa. Hymyilin itsekseni ajatukselle, että kyseinen tyttö olisi matkustanut paikallisjunassa juuri ennen minua ja jättänyt linnun – ehkä minulle, ehkä kuitenkin ihan vain huvikseen. Kuten arvata saattaa, en kirjoittanut viime viikolla juurikaan, mutta tämä kurki vei minut kuitenkin tekstini luo.

Tälläkin viikolla on tiedossa junamatkoja. Voisiko kurkia löytyä enemmänkin?

 

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Kaikenlaista ja kurki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s