Aikataulutonna

Kun ei ole kiire, ei juurikaan kellonlyömään sovittuja menoja, eikä oikeastaan edes väliä, mikä viikonpäivä on…

…voi pelata Carcassonnea iltamyöhään, kutoa sukkia (ei ole liian kuuma villalangan käsittelemiseen!), nauttia parvekeyrttimaan tuoksuista ja mauista, istuksia parvekkeen parhaalla istuimella, juoda vielä neljännenkin kupillisen aamuteetä ja lukea kirjoja laidasta laitaan. Muiden muassa.

Luin muuten juuri viimeiset sivut kuvassakin näkyvästä Jonathan Tropperin romaanista Seitsemän sietämättömän pitkää päivää. Pidin kirjasta kovasti. Takakansi lupasi woodyallenmaista huumoria, ja yleensä suhtaudun moisiin lupauksiin erittäin skeptisesti. Mutta tällä kertaa lupaus piti, ja romaani pysytteli hauskana, traagisena, kevyenä ja vakavana. Elokuvanhan tuosta saisi mukavasti, tiedä, vaikka olisi sitä silmälläpitäen kirjoitettukin… Mutta nautin joka lukuhetkestä. Kirja alkaa siitä, että Judd Foxmanin isä on kuollut, ja kaikkien sisarusten pitää kokoontua äidin luo viettämään suruviikkoa juutalaisen perinteen mukaan. Luurankoja kaapeissa, perheen sisäisiä ristiriitoja, persoonallisia naapureita ja sukulaisia, nokkelaa sanailua (kiitos siitä myös suomentajalle J. Pekka Mäkelälle) – kyllä, oivallista luettavaa.

Olen lukenut myös Tropperin edellisen suomennetun romaanin Kuinka lähestyä leskimiestä. Hyllyssä se nököttää, ja muistaakseni oli ihan kelpo viihdettä – mutta juuri syvempää muistijälkeä en pysty paikallistamaan. Tämä uudempi teos sen sijaan teki syvemmän vaikutuksen. (Ja pidän myös sen kannesta enemmän.)

Pian saankin valita reissulukemista. Hauskaa ja hankalaa, aina.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s