Kesäteatteri-ilahtuminen

Kesäteatteri. Sana, joka herättää tunnereaktioita ja odotuksia. Myönnän, että oma kesäteatterisuhteeni on kohteliaan etäinen ja ennakkoluuloinen, kiitos aikaisempien kokemusten. Kun työpaikalle tuli kutsu Hämeenlinnan kesäteatterin ensi-iltaan, päätin antaa sille mahdollisuuden. Pyysin armaani aveciksi ja niin lähdimme eilen Hämeenlinnaan.

Tänä vuonna Hämeenlinnan kesäteatteri tekee yhteistyötä tamperelaisen Teatteri Siperian kanssa, ja lopputuloksena on mitä mainioin esitys nimeltään Sakespearen kootut theokset. Kolme näyttelijää (loistavat Tuukka Huttunen, Teemu Palosaari ja Mikko Nousiainen), kaksi tuntia, kaikki Shakespearen näytelmät. Loistavaa huumoria, tarkkaa ajoitusta, itseironiaa, ammattitaitoa, fyysistä tekemistä, toimiva teksti (ja suomennos! Kiitokset Tuomas Nevanlinnalle!) – kerrassaan viihdyttävä, naurattava ja oivaltava esitys. Vaikken varsinainen kesäteatteriveteraani olekaan, tohdin silti kutsua esitystä vähän erilaiseksi kesäteatteriksi. Olkoonkin, että mukana ovat perinteiset kännäyskohtaus, mies naisen mekossa ja melkein alastomuuskin (vain paljas yläkroppa mutta sentään vähän häveliästä uimahousujen etumuksen peittelyä) – mutta hieman eri tyylillä ja tarkoituksella kuin tavallisesti. Kevyen huumorin alta poimimme myös asiaa kilpailuyhteiskunnasta ja totuttujen ajatuskulkujen kyseenalaistamisesta.

Vaikka isolla joukolla tehdyt musikaalit ynnä muut ovat parhaimmillaan upeaa katsottavaa ja kuultavaa, nautin suunnattomasti pienellä porukalla (minimalistisesti) tehdyistä jutuista. Siitä, kun jokainen joutuu tekemään useamman roolin, siitä, kun lavasteeksi riittää viite, siitä, kun vähällä tehdään paljon.

Ihanaa yllättyä todella iloisesti. Ja nauraa paljon.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s